Villa Bodrum of villa Antalya: het is om het even

Met onze website Ik Zoek Vakantie (ikzoekvakantie.nl) kijken wij naar allerlei mogelijkheden voor vakanties. Daarbij spelen de accommodaties natuurlijk een grote rol. Zo maakt het voor je vakantie nogal uit of je met een tent op pad gaat of juist een aantal weken in een hotel gaat bivakkeren. Ook villa’s zijn veel geboekte accommodaties voor een vakantie in het voor- of najaar of in de zomer. Vandaag zoomen we specifiek in op de villa’s in Turkije. We zullen laten zien dat het om het even is of je gaat voor bijvoorbeeld een villa Bodrum of een villa Antalya.

Villa’s zijn er in allerlei soorten en maten

villabodrumAls je het woord villa laat vallen denk je natuurlijk direct aan een groot, luxueus huis. Een vakantievilla doet ook aan die omschrijving denken, alleen zijn deze villa’s vaak ook nog eens op een mooie of populaire locatie gesitueerd. Toch zit er nogal wat onderscheid tussen villa’s onderling. Zo is een villa voor de één inderdaad een kast van een huis, terwijl een ander juist meer waarde hecht aan de luxe en wat minder aan het aantal vierkante meters.

Villa’s in Turkije

Ook in Turkije zijn er allerlei villa’s te vinden. Zo is er een villa Bodrum, maar ook in andere populaire plaatsen als Side, Alanya of Antalya zijn er diverse villa’s of grote vakantiehuizen te vinden. Als we kijken naar de verschillen tussen al deze villa’s, is het moeilijk aan te geven waar deze verschillen precies in zitten. Eigenlijk is het om het even of we in een villa Bodrum verblijven of toch kiezen voor een villa in een stad als Antalya.

Hetzelfde als bij hotels

Daarmee zien we eenzelfde beweging als bij de bekende all-inclusive hotels aan de Turkse kusten. Het principe van deze hotels, die toevallig of niet allemaal vier of vijf sterren hebben, is bij elk hotel zo’n beetje hetzelfde. Het eten en drinken is onbeperkt en qua faciliteiten verschillen de hotels niet zoveel voor elkaar. Voor een villa Bodrum of een villa in Antalya zijn die faciliteiten vaak ook hetzelfde.