High school Amerika: wat wordt er gevraagd?

Met mijn blogs op Ik Zoek Vakantie geef ik normaal advies over leuke en mooie vakantiebestemmingen. Dat ga ik nu in het bijzonder doen voor jonge mensen. Beter gezegd: voor studenten. Want steeds vaker krijgen wij de vraag wat er allemaal mogelijk is voor studenten die naar een high school Amerika willen. Ik zet daarom wat tips op een rijtje en hoop je op die manier weer wat verder geholpen te hebben.

Samenwerkingen tussen hoge scholen

Het kan zomaar zo zijn dat je absoluut naar een high school Amerika wilt. Cool natuurlijk, want wie wil er niet een paar maanden of paar jaar in het beroemdste land ter wereld leven? Om in aanmerking te komen voor een high school Amerika komen er nogal wat zaken op je af. Denk aan regelingen rond visa en het recht om in Amerika te mogen studeren. Het eerste wat raadzaam is: ga na of jouw hoge school in Nederland een samenwerkingsverband heeft met een hoge school of universiteit in Amerika. Op die manier kom je al wat sneller in aanmerking voor een high school Amerika.

high school amerika

Eigen initiatief

Als dit niet het geval is, kan je er natuurlijk voor kiezen om zelf initiatief te nemen. Je kan contact leggen met een high school Amerika of je aanmelden voor een bachelor, master of minor. Houd alleen wel rekening met het feit dat je niet alleen een paspoort nodig hebt om de Verenigde Staten in te kunnen. Zeker niet als je gaat studeren. Het uitvoeren van een bijbaantje behoort sowieso niet tot de mogelijkheden in de Verenigde Staten, want hiervoor dien je weer een ander visum te hebben.

Organisaties

Het handigst is om eens contact op te nemen met een organisatie die gespecialiseerd is in het onderbrengen van studenten op een high school Amerika. Zulke instanties zijn in Nederland te vinden en maken het gehele proces een stuk gemakkelijker.